Novosti

 NOVOSTI !

 

 

Brojne klupske aktivnosti različitih sadržaja odvijaju se prema sljedećem rasporedu: Raspored 

  

U okviru radionice alternative posjetite seriju predavanja o homeopatiji i prirodnoj medicini. Članica UIR Zagreba, gđa Melita Žeželić, homeopatkinja, aromaterapeutkinja i trenerica osobnih i duhovnih vrijednosti podjelit će svoje bogato znanje i pružiti mnoštvo korisnih savjeta vezanih uz zdravlje. Raspored predavanja:

- srijeda, 25. travnja u 15,00 sati - život bez straha, stresa i napada panike uz homeopatiju

- ponedjeljak, 14. svibnja u 14,30 sati - iscjeljivanje viroze, prehlade i temperature prirodnom medicinom. NAPOMENA: predavanje će se održati u okviru aktivnosti UČI I OSVOJI.

 

NOVE AKTIVNOSTI:

 

* U okviru suradnje UIR Zagreba sa Studijskim centrom socijalnog rada studenti će okviru prakse održati cijeli niz različitih radionica i predavanja. Prva aktivnost bit će učenje kineskog-mandarinskog jezika u svrhu mentalnog treninga koja će početi u utorak, 17. travnja od 12,00 do 13,30 sati. Za radionicu su obavezne prijave kod Anite ili Stanka na tel. (01/4876294), putem e-poste (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u prostorijama UIR Zagreba. Radionica ce se odrzati 3 puta.

Osim navedene radionice u pripremi su i druge s psiho-socijalnim temema. Najave uskoro!

 

* Poduka iz kuglanja - svakog petka od 13,00 do 15,00 sati u kuglani Zagreb (Kranjčevićeva 2). Naučite kuglati uz dugogodišnjeg volontera i člana UIR Zagreba, Damira Legvarta. Broj mjesta u grupi je ograničen i iz tog su razloga prethodne prijave obavezne - kod Anite ili Stanke osobno u prostorijama UIR Zagreba, putem telefona (01/4876294) ili e-poste (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Iskoristite priliku i na najbolji se način pripremite za sudjelovanje na 5. Memorijalu Marije Topic. Poduka će trajati do kraja mjeseca ožujka.

 

PODSJECAMO na aktivnosti u kojima još uvijek ima mjesta - uključite se:

* Svakog utorka od 15,00 do 16,00 sati u prostorijama Udruge zaplešite Argentinski tango i otkrijte taj tango kao ples te kao društvene i kulturne veze prošlosti i sadašnjosti.

* Svi članovi željni glume i dobre zabave dobrodošli su svake srijede od 15,00 do 16,00 sati u dramsku radionicu.

* Upoznajte se s mogućnostima digitalne fotografije te ovjekovječite vama bitne trenutke u okviru foto grupe svakog četvrtka od 17,30 do 19,30 sati. 

* Ne znate koju knjigu biste pročitali? pridružite se ljubiteljima knjiga drugog i četvrtog četvrtka u mjesecu od 16,00 do 17,30 sati u okviru radionice Knjiga-tihi prijatelj i izaći ćete s puno ideja.

* Svakog petka od 10,00 do 12,00 sati imate mogućnost naučiti korisne i praktične vještine - pletenje i heklanje. Prijeve nisu potrebne, a sve potrepštine odnosno materijale i rekvizite osiguravamo mi. Vama preostaje samo se pojaviti u petak u 10,00 sati.

* Za članove koji su savladali osnove engleskog jezika otvara se grupa srijedom od 17,00-18,00 sati.

* Za članove s vrlo malim znanjem engleskog jezika ima mjesta u grupi ponedjeljkom od 18,00-18,45 sati.

 

 

Prijave za sljedeće aktivnosti primaju Anita ili Stanko:

 - folklor, svakog petka od 17,30 do 19,00 sati,

- orijentalni terapijski plesovi, svakog četvrtka od 15,00 do 16,00 sati,

- plesna rekreacija (standardni i latino plesovi), svakog utorka od 15,00 do 16,00 sati.

 

 

 

TRAŽE SE članovi UIR Zagreba ili volonteri koji znaju svirati neki od instrumenta.
Javite se Aniti ili Stanku i priključite se radionici folklora ili pjevačkom zboru kao pratnja.
Instrumente koje UIR Zagreba može osigurati su: gitara, klavijature, saksofon, harmonika.
Iako nije uvjet, poželjno je da volonter posjeduje znanje solfeggia.  

 

 

 

 

UČI I OSVOJI - uključite se, obnovite znanje, naučite štogod i osvojite vrijedne nagrade: Opširnije. 

NAJAVE:

- u ponedjeljak, 16. travnja u 14,30 sati pravnik UIR Zagreba, Joško Matić, mag. iur. održat će predavanje na temu "Izračun mirovine"

- u ponedjeljak, 14. svibnja u 14,30 sati Članica UIR Zagreba, gđa Melita Žeželić, homeopatkinja, aromaterapeutkinja i trenerica osobnih i duhovnih vrijednosti podjelit će svoje bogato znanje i pružiti mnoštvo korisnih savjeta vezanih uz iscjeljivanje viroze, prehlade i temperature prirodnom medicinom

- u ponedjeljak, 21. svibnja u 14,30 sati saznajte od voditeljice Stručne službe UIR Zagreba, Anamarije Lazić, u što se sve kao član Udruge možete uključiti te koja prava i povlastice možete ostvariti

- u ponedjeljak, 28. svibnja u 14,30 sati pravnik UIR Zagreba, Joško Matić, mag. iur. održat će predavanje o pravima po novom Zakonu o socijalnoj skrbi

 


E-ČITAONICA - novost za članove !!

U klupskim smo prostorijama za članove UIR Zagreba osigurali računalo s besplatnim pristupom internetu svakog radnog dana, osim četvrtka, u vremenu od 11,00-14,00 sati.

Dođite i uključite se u virtualni svijet – provjerite svoju elektroničku poštu, pročitajte novine, pretražite oglase, uključite se u neku od društvenih mreža, pretražite informacije vama zanimljive tematike ili pak napišite kakav dopis ili pismo...

 

 

 

 

Preventivno-zdravstvena akcija je akcija u okviru koje imate priliku besplatno testirati razine kolesterola, glukoze i triglicerida u krvi te izmjeriti krvni tlak.
Održava se u klupskim prostorijama (ulaz sa dvorišne strane) svakog drugog utorka u vremenu od 08,00-10,00 sati.

Svaki član testiranje može obaviti potpuno besplatno jednim dolaskom u razdoblju od 3 mjeseca.

Datumi održavanja akcije tijekom 2018. godine su kako slijedi: 

24.04. / 8. i 22.05. / 5.06. i 19.06. / 3.07. / 11. i 25.09. / 9. i 23.10. / 6. i 20.11. / 4. i 18.12.

 

 


FOTOGALERIJA  - fotografije s naših događanja, izleta, druženja i mnoštva radionica možete pogledati na našim mrežnim stranicama preko NOVE poveznice: NOVA fotogalerija
Dosadašnje albume i dalje možete pregledavati na staroj poveznici: Fotogalerija


VIDEOGALERIJA video uratke s naših događanja i gostovanja možete pregledati klikom na crveni gumb: Videogalerija

Ovom prilikom zahvaljujemo svima onima koji naše poveznice za fotogaleriju i videogaleriju, kao i ostalih informacija, dijele sa svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima jer na taj način zajednički jačamo svijest o našem postojanju i aktivnom životu, ne samo naših najmilijih, već i šire javnosti !

   ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~

tlakI ne zaboravite ! Svakim radnim danom, individualno tijekom cijelog dana, možete koristiti kardio sprave te izmjeriti krvni tlak.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sve su aktivnosti za članove UIR Zagreba besplatne.

 

grad zagreb logoDio aktivnosti UIR Zagreba sufinanciran je od strane Grada Zagreba i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. 

 

 

  Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge