Povlastice za članstvo

Što član UIR Zagreba može ostvariti, na koji način i gdje?

 

Svaku zakonsku promjenu nastojimo pravovremeno uvrstiti u ove informacije.

 

Svaki član Udruge na temelju predočenja važeće članske knjižice ima pravo na:
* korištenje knjižice za prvenstvo u redovima, gdje za to postoje oznake,
* besplatne pravne savjete kod pravnika u Udruzi.

 

cekicPRAVNO SAVJETOVALIŠTE za članove Udruge :
* u prostorijama Hrvatskog saveza udruga invalida rada, Hrgovići 47 :
utorak i četvrtak od 8,00-14,00 sati uz prethodnu telefonsku najavu na 01/4829295, 4812383 ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

tram

 

BESPLATAN JAVNI PRIJEVOZ ZET-a mogu ostvariti nezaposlene (ili umirovljene) osobe s invaliditetom čije je tjelesno oštećenje minimalno 70%.

Detaljnije o tome koja su područja (općine, gradovi) odobrena te na koji način se ova povlastica može ostvariti, pročitajte na: http://www.uir-zagreb.hr/aktivnosti-5/javni-prijevoz-zet-a

 

telefonPovlastica za FIKSNU TELEFONSKU liniju kod T-com operatera: za članove Udruge s tjelesnim oštećenjem ukupnog postotka od najmanje 80% gornjih ili donjih ekstremiteta te neuromišićnih oboljenja. Povlastica se može ostvariti isključivo u slučaju korištenja paketa Halo zovem sve (50% niža mjesečna naknada). Potrebno je u Udrugu dostaviti gornji dio telefonskog računa (specifikaciju).

Ukoliko se ne plati godišnja članarina u Udruzi godinu dana, ova se povlastica ukida bez dodatne najave ili obavijesti.

 

tv


HRT 
povlastica odnosi se na 50% nižu RTV pristojbu, a koju mogu ostvariti članovi Udruge sa tjelesnim oštećenjem ukupnog postotka od najmanje 80% sa dijagnozom: amputacija donjih ekstremiteta.

Ostale dijagnoze kojima se može ostvariti pravo na ovu povlasticu uz ukupni postotak tjelesnog oštećenja od najmanje 80% su: - za povlaštenu RTV pristojbu (50% niža pristojba) : mišićna distrofija i srodna neuromišićna oboljenja; cerebralna i dječja paraliza; paraplegija, tetraplegija, hemiplegija, sc. multiplex,
- za oslobađanje od plaćanje RTV pristojbe : 100% slijepe osobe, bolesnici koji se liječe dijalizom bubrega. Potrebno je obratiti se u matične udruge.

 


Popust na usluge FIZIKALNE TERAPIJE u visini od 30% na gotovo sve usluge fizikalne terapije u Nado centru zdravlja Zagreb mogu ostvariti svi članovi Udruge (izuzete su usluge koje pružaju vanjski suradnici Nado centra).

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u Nado centru zdravlja Zagreb, u Zagrebu, S. S. Kranjčevića 36/I kat (tel: 0800 222 333 - besplatni, 6408 555).

 

 

emenaPopust na usluge MASAŽE i TRETMANA te RADIONICE u visini od 20% mogu ostvariti svi članovi Udruge u EMENI, Centru za tijelo i pokret.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u EMENI, Centru za tijelo i pokret, u Zagrebu, M. Milića 2, tel: 01/3880022, mob: 091/5195193.

 


megastart 
Popust za OSPOSOBLJAVANJE ZA VOZAČE po istoj cijeni kao i ostali polaznici, mogu ostvariti svi članovi  
  Udruge u Autoškoli Megastart. Uz navedeno, popust se ostvaruje i prilikom plaćanja karticama po istoj cijeni kao i za gotovinu, čak do 60 rata.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u Autoškoli Megastart, u Zagrebu, Prisavlje 2 (Boćarski dom), tel: 01/6609035, mob: 095/6609035.

 

 

funky frizzPopust na FRIZERSKE usluge u visini od 20% mogu ostvariti svi članovi Udruge u frizerskom salonu Funky frizz. Članice popust mogu ostvariti na kombinaciju šišanja i frizure te same fen frizure, a muškarci na šišanje.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u frizerskom salonu Funky frizz u Zagrebu, Ozaljska 44, tel: 3822036.

 

donadic Popust na usluge FIZIKALNE TERAPIJE i REHABILITACIJE u visini od 30% na sve usluge kod privatne prakse Donadić fizioterapija mogu ostvariti svi članovi Udruge.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice kod Donadić fizioterapija, u Zagrebu, III. Pile 2 (tel: 6110384).

 

singer 221 1Popust na KROJAČKE usluge u visini od 10% u Krojačkom salonu Jura mogu ostvariti svi članovi Udruge. Usluge obuhvaćaju sve krojačke usluge (popravke), kao i šivanje novih odijela po mjeri za svečane i druge prilike iz donešenog ili vlastitog materijala.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u Krojačkom salonu Jura, u Zagrebu, Maksimirska 26 (tel: 2311220, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 


Popust na usluge ZAVARIVANJA
u visini od 40% u Durometalu mogu ostvariti svi članovi Udruge. Usluge se o dnose na ortopedska pomagala i obuhvaćaju sve usluge varenja svih vrsta metala i nemetala (aluminij, gus - sivi ljev, inox te ostali materijali).

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u Durometalu, u Zagrebu, Rudeška cesta 65a (tel: 3816097, 091/7954112, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

egeria logoPopust na MEDICINSKE PROIZVODE i USLUGE u visini od 10% kod tvrtke Egeria mogu ostvariti svi članovi Udruge. Svakom kupnjom ostvaruje se i pravo na besplatan savjet ili mišljenje specijalista u slučaju akutnih stanja. Specijalisti koji su u tom slučaju na raspolaganju su: dr. opće prakse, neurolog, otorinolaringolog, ortoped, fizijatar, internist i psihijatar.

Svaki član Udruge može im se obratiti i za pomoć oko rješavanja doznaka, prijevoza u poslovnice Egerie u slučaju uzimanja otisaka ili tome sličnih radnji. Medicinska sestra, stručnjakinja za VAT terapiju i specijalizirana za područje tretiranja i liječenja akutnih i kroničnih rana, omogućava svakom članu Udruge, kojem je to potrebno, besplatno tretiranje uz prethodni dogovor tretmana.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u Egeriji ili kod medicinske sestre Ivane Čavalić (tel: 099/2767879, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

 

bauerfeind logoPopust na BAUERFEIND PROIZVODE u visini od 15% u maloprodajama kuće Bauerfeind mogu ostvariti svi članovi Udruge u svim poslovnicama u Republici Hrvatskoj, a sve grupe proizvode možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici kuće Bauerfeind: http://bauerfeind.hr/

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u bilo kojoj od poslovnica u Republici Hrvatskoj. Poslovnice u Gradu Zagrebu nalaze se u Draškovićevoj 56 (Između Traume i hotela Sheraton) i Božidarevićevoj 13, a klikom na crveni gumb možete pronaći i ostale lokacije diljem zemlje: Letak

pistacio logo

 


Popust na usluge vezane za POSREDOVANJE U PROMETU NEKRETNINA u visini od 10% u ovlaštenoj agenciji za promet nekretninama, Nekretnine Pistacio, mogu ostvariti svi članovi Udruge.

Usluga se naplaćuje samo od strane nalogodavca što znači da ukoliko je stan ili nekretnina već u ponudi njihove tvrtke, kupac apsolutno ne plaća proviziju u slučaju kupovine iste. No, ukoliko član UIR Zagreba nekretninu da u ponudu agenciji Nekretnine Pistacio, dobit će popust od 10 % na iznos usluge posredovanja.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u agenciji Nekretnine Pistacio u Zagrebu, Vodovodna 10 (tel: 098/535752, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

Popust na CIJENE IZRADE MREŽNE STRANICE u visini od 10-20% kod tvrtke Pistacio d.o.o. mogu ostvariti svi članovi Udruge.

Mrežne stranice se baziraju se na wordpress platformi i uključuju CMS (content managment system) kojim svaki korisnik može sam mjenjati sadržaj na stranici po vlastitim željama i potrebama. Sistem omogućuje samostalno upravljanje sadržajem putem jednostavnog i intuitivnog uređivača korištenjem preglednika (firefox, safari, chrome, chromium). Dovoljno je osnovno poznavanje vještina uređivanja teksta i slike. Stranice su prilagođenene mobilnim telefonima, tabletima, laptop računalima i desktop računalima.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice kod tvrtke Pistacio u Zagrebu, Vodovodna 10 (tel: 098/535752, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

 

anis logoPopust na usluge NJEGE i POMOĆI u kući i izvan nje u visini od 10% kod tvrtke Anis d.o.o. mogu ostvariti svi članovi Udruge.

Usluge se odnose na svakodnevne kućanske poslove, medicinsku njegu, pratnju liječniku, uslugu prijevoza i slično.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice kod tvrtke Anis (tel: 091/3363961, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

Besplatan RIBOLOV mogu ostvariti svi članovi Udruge u Ribolovno-rekreacijskom centru "Grad mladih - Granešina" utorkom i četvrtkom u sezoni ribolova. Usluga se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u Udruzi športskih ribolovaca invalida domovinskog rata RH (tel: 2932020).

NP Kornati

 

Gratis ULAZNICE za Nacionalni park Kornati mogu ostvariti svi članovi Udruge.

Javna ustanova nema vlastito plovilo za organizirane izlete u NP Kornati. Vlasnici brodova i/ili turističke agencije organiziraju jednodnevne izlete te u tom slučaju NP može organizatora osloboditi od plaćanja grupne ulaznice (u slučaju izleta cijele grupe članova), a svi detalji izleta dogovaraju se s organizatorom. Na stranici NP Kornati nalazi se popis organizatora koji imaju sklopljen ugovor s NP Kornati.

Druga opcija posjeta je u vlastitom ili iznajmljenom plovilu. Za individualni posjet može se dobiti gratis ulaznica (ulaznica se daje za brod, neovisno o broju osoba na njemu), predočenjem važeće članske knjižice u NP Kornati.

 

mljetPopust na ULAZNICE za Nacionalni park Mljet mogu ostvariti svi članovi Udruge.

Prilikom posjete, uz predočenje važeće članske knjižice u NP Mljet, članovi Udruge mogu ostvariti povlaštenu cijenu u iznosi od 30,00 kn ili 40,00 kn, ovisno o razdoblju posjete.

Ukoliko članovi Udruge žele iskoristiti priliku i za posjet otočiću Sv. Marije, potrebno je platiti dodatnih 20,00 kn za povratnu brodsku kartu.

 

Popust na MEDICINSKE PROIZVODE, ali ne i ortopedska pomagala, u visini od 15% kod tvrtke Medikor mogu ostvariti svi članovi Udruge u prodavaonici u Zagrebu, Tratinska 58, a sav Medikor asortiman možete pronaći na njihovoj službenoj mrežnoj stranici: http://www.medikor.hr/

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u navedenoj prodavaonici.

 

Popust na usluge DIGITALNIH ZUBNIH RENDEGENSKIH SNIMANJA, a koji se odnosi na digitalnu panoramsku snimku čeljusti (ortopan) u visini od 50% (cijena snimke uz popust iznosi 100,00 kn) te digitalnu intraoralnu snimku pojedinačnog zuba u visini od 40% (cijena snimke uz popust iznosi 30,00 kn) u Poliklinici Dentix mogu ostvariti svi članovi Udruge.
Za snimanje nije potrebno naručivanje, a snimka je gotova odmah bez dugog čekanja.

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u Poliklinici Dentix, u Zagrebu, Jakova Gotovca 1 (tel: 4664623, 099/2277933, 098/397996).

 

 

Popust na BEURER PROIZVODE u visini od 15% kod tvrtke Nucleus mogu ostvariti svi članovi Udruge u prodavaonici u Zagrebu, Mošćenička 15. Popust se odnosi na MEDICINSKE proizvode - tlakomjeri, inhalatori, toplomjeri, pulsni oksimetri, slušna pomagala, kao i na TERAPIJSKE proizvode - TENS/EMS uređaje, infracrvene svjetiljka te MIKROKLIMU - ovlaživači, odvlaživači, osvježivači i pročistači zraka. Sav Beurer asortiman možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici: http://www.beurer.com.hr/

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u navedenoj prodavaonici.

 

Popust CENTRA ZA MIKROKLIMU NUCLEUS NA PROIZVODE - ovlaživače zraka za domove i ured, odvlaživače zraka za vlažne prostore, pročistače zraka te potrošni materijal u visini od 10% kod tvrtke Nucleus mogu ostvariti svi članovi Udruge u prodavaonici u Zagrebu, Mošćenička 15 (tel: 3644955, e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), a sav asortiman Centra za mikroklimu možete pronaći na službenoj stranici: http://www.mikroklima.com.hr/

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice u navedenoj prodavaonici.

 

  Popust na usluge PRVE GRAĐANSKE UDRUGE ZA SJAJNE POGREBE I POSMRTNU PRIPOMOĆ - za ostvarivanje pogrebnog standarda, mogućnost otplaćivanja jednokratnog iznosa (7.200,00 kn) na rate na vremenski rok od 10 godina mogu ostvariti svi članovi Udruge na adresi Ulica Pavla Radića 9 u Zagrebu. Detalje i uvjete vezane za sam pogrebni standard možete saznati osobno na navedenoj adresi utorkom, srijedom i četvrtkom u vremenu od 10,00-13,00 sati ili putem telefona (Momir, 099/4719406), a više o Prvoj građanskoj udruzi možete pročitati na službenoj stranici:  http://prva-gradanska-posmrtna-pripomoc.hr/

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice na navedenoj adresi.

 

Popust na proizvode DEMENTION d.o.o., tvrtke specijalizirane za sredstva za čišćenje, mogu ostvariti svi članovi Udruge.
Popust u visini od 20% odnosi se na sredstva za čišćenje, a popust u visini od 10% na pribor za rad.
Profesionalna sredstva za čišćenje u kućanstvu možete pregledati u katalogu na službenoj mrežnoj stranici: http://demention.hr/katalog.html.

Minimalne narudžbe iznose 200,00 kn s uračunatim popustom i PDV-om, a dostava je besplatna (1-3 dana od narudžbe).
Plaćanje se vrši u gotovini ili virmanski (za virmanski avansno po ponudi), a narudžbu i podatke za izradu predračuna moguće je poslati putem e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), SMS poruke (091/2725194) ili telefona (01/3886287).

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice.

 

Popust na članstvo i usluge SIGURNE FLOTE, tvrtke koja umjesto vas vodi brigu oko vašeg vozila i vaših dokumenata, mogu ostvariti svi članovi Udruge.
Popust u visini od 20% odnosi se na članstvo kojim ostvarujete brojne pogodnosti i dodatne popuste. 
Detalje o radu Sigurne flote, njihovim ugovornim partnerima kod kojih dodatno možete ostvariti popuste, možete pročitati na službenoj stranici: http://sigurnaflota.com
ili im se obratiti poslati putem e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili telefona (099/6515220).

Popust se ostvaruje predočenjem važeće članske knjižice.

 

 

Popust kod svakodnevne kupovine mogu ostvariti svi članovi Udruge kod trgovaca partnera kupovne zajednice Cashback World uz povrat novca do 5%.
  Članstvo u kupovnoj zajednici je besplatno, putem preporuke ili direktno upisom na internetu (https://www.lyoness.com). Uz upis po preporuci, zainteresiranima se može pomoći u ostvarivanju pogodnosti, kao i onima koji žele potencijalan udio u prometu koji se organizira. Popis trgovaca partnera možete pronaći na gornjoj poveznici, a neki od njih su:
Konzum, Interspar, Muller, Kozmo, West Gate shopping centar, Proenergy, Elipso, Se-Mark, mesnice Ravlić, Triglav osiguranje, ljekarne Rizk Rizk i drugi. Moguće je povoljnije kupovati i putem interneta (eBay, AliExpress, Booking com, Flixbus i drugi). Kontakt osoba je Milivoj Nikić (095/915057450).

 

 

Gratis dostavu za online kupovinu mogu ostvariti svi članovi Udruge kod tvrtke Gladni psić koja se bavi online prodajom hrane i opreme za kućne ljubimce. Gratis dostava odnosi se na sve online narudžbe iznad 40,00 kn. Narudžbe se vrše na mrežnoj stranici www.gladnipsic.hr, a za sve dodatne informacije moguće se obratiti putem telefona (01/2339959, 098/664303) ili emaila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 

 

 

 

Popust na OFTAMOLOŠKE usluge, zahvaljujući suradnji s tvrtkom Pavletić, mogu ostvariti svi članovi Udruge u Poliklinici Dr. Ritz.
Popusti se kreću u visini od 30-50%, ovisno o vrsti usluge, a ostvaruju se prilikom narudžbe: potrebno je napomenuti da ste član UIR Zagreba koji dolazi po preporuci tvrtke Pavletić. Letak.
Narudžba se može izvršiti osobno u Poliklinici (Kranjčevićeva 50, Zagreb), putem telefona (091/4005432) ili e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 
 

~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~

DODATNE OBAVIJESTI vezane uz članstvo u Udruzi

Za sve povlastice koje se ostvaruju temeljem članstva u Udruzi, potrebno je imati uredno plaćenu članarinu za tekuću godinu. U suprotnom se povlastice ne mogu ostvariti odnosno ukidaju se bez dodatne najave ili obavijesti.

zdravljepreventivno-zdravstvena akcija ( kontrola glukoze, kolesterola i triglicerida u krvi te kontrola krvnog tlaka ) jednom u tri mjeseca, održava se svakog drugog utorka u terminu od 08,00-10,00 sati u klupskim prostorijama.

swimming

korištenje besplatnih termina bazena Zimsko plivalište "Mladost" (veliki bazen, 1 staza): srijeda, 14,30-15,30 sati
bazen Utrina (bazen prilagođen osobama s invaliditetom):četvrtak (3 staze) i nedjelja (2 staze), 10,00-11,00 sati

 

besplatna fizikalna terapija u Domu zdravlja Centar, Runjaninova 4 (tf: 4897628) sa preporukom fizijatra za terapiju

librarianbesplatno učlanjenje u bilo koju Gradsku knjižnicu Grada Zagreba, Velike Gorice i Zaprešića


ostvarenje popusta pri kupnji karata u kazalištima

"Gavella" (50% za sve predstave, osim premijera) i
"Kerempuh" (40%, ostvaruje se kupnjom kupona)

druženje u klupskim prostorijama ( Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane ) svakim danom od 11,00-19,00 sati ( Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , tel: 4876-294 ) te sudjelovanje u brojnim aktivnostima čiji opis raspored možete pronaći ovdje: klupske aktivnosti

~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~~~~~~~ *** ~

PODUPIRUĆI ČLAN Udruge temeljem predočenja važeće članske knjižice (bez međunarodnog znaka) ima mogućnosti sudjelovanja na druženjima, radionicama i ostalim klupskim aktivnostima, izuzev onih s ograničenim brojem sudionika (npr. edukativne radionice, radionice vježbanja, preventivno-zdravstvena akcija i slične); u takve se aktivnosti imaju mogućnost uključiti isključivo u slučaju preostalih slobodnih mjesta.