• Glasilo invalida rada (GIR)

  Glasilo invalida rada (GIR)

  Novo izdanje Glasila invalida rada (GIR) 48 možete pročitati ili preuzeti osobno u prostorijama Udruge u radno vrijeme ili s naše stranice: GIR

 • Stimulacija

  Stimulacija

  Idemo dalje !!!

  Uključite se u stimulacijske aktivnosti UČI I OSVOJI i UČLANI NOVOG ČLANA, obnovite svoja znanja, naučite štogod novo, promovirajte Udrugu i pritom osvojite vrijedne nagrade. Opširnije.

 • Rekreativno-zdravstveni program

  Rekreativno-zdravstveni program

  U 2019. godini nastavljamo suradnju sa sve tri Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju: Varaždinske toplice, Daruvarske toplice i Thalassotherapia Crikvenica. Opširnije.

 • I mi smo zvijezde

  I mi smo zvijezde

  Četvrtu godinu zaredom organiziramo besplatnu kulturno-zabavnu manifestacija
  I MI SMO ZVIJEZDE
  , ove godine u tri grada - Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici. Datume i lokacije provjerite klikom na sljedeću poveznicu: Detaljnije.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

sat                        info7                         druzenje17
Radno vrijeme                    
Kako postati član                        Mogućnosti članstva

Osvrt, Thalassotherapia Crikvenica

Crtice iz Crikvenice

Ranim jutarnjim busom u 5.10. krenule u Crikvenicu, krasan snježni ugođaj koji se na Primorju pretvorio u dosadnu i jaku kišu, pa ipak je tek 04.01.2016., mora biti zime....

Nakon prijave na recepciji "Thalassoerapije", smještaj u prekrasnu sobu, pogled na more sa balkona, toplo,ugodno, novi kreveti sa visokim madracem, prostrano i svijetlo, baš za ugodan dvotjedni boravak!

Prijava za liječnika, kratko čekanje u ambulanti, pa pregled i na kartonu propisane terapije, brzo u dvoranu "Kadulja" na dogovor sa fizioterapeutima, dobivanje termina za sljedeći dan, a da ne bi izgubile prvi dan, terapije možemo odraditi odmah kad se oslobodi mjesto u dvorani, bazen popodne, jer terapije traju do 20 sati navečer.

Sala za obroke je izvan Talassoterapije, od 11 dana boravka 8 dana smo na doručak, ručak, večeru išle s kišobranom, ako ga nismo zaboravile u gustom rasporedu terapija. Ali, ona tri vedra dana bila su stvarno poklonjena, more mirno, sunce za kavu na rivi, lagane šetnje do Crikvenice, puste i mirne u ovo doba godine.

U dvorani nema gužve, raspored se uvijek prilagođava, jedni odlaze, drugi dolaze, organizira se terapija i subotom za pacijente koji su smješteni u bolnički i hotelski dio, vanjski pacijenti ne dolaze vikendom, pa nas je lakše smjestiti u nekoliko dvorana za vježbanje. Dijagnoze su mnogobrojne, sa svakim se razgovara o njegovim tegobama i bolestima, pa se početno stanje uspoređuje s novonastalim nakon terapije, koje se utvrđuje i kontrolnim pregledom kod liječnika dan, dva prije kraja boravka.

Uz uobičajene terapije magnetom, strujom, laserom, puno se pažnje posvećuje individualnim vježbama za jačanje mišića, kako u dvorani, tako i u bazenu. Jedino što je vrijeme predviđeno za vježbe u bazenu samo pola sata za jednu grupu, što nam se činilo premalo, ali vjerojatno to određuje broj pacijenata koji dolaze na vježbe. Zato smo svako popodne odlazile same na vježbanje, u vremenu od 13.30.do 17.30. kad je u bazen slobodan ulaz za korisnike hotela i bolničkog smještaja, ali i za vanjske korisnike uz
nadoplatu. Bazen je neobično čist, sa grijanom morskom vodom, popodne su uključene i podvodne masaže, pa svatko može naći nešto za sebe od plivanja do vježbanja.

Prehrana je tipično bolnička, sa malo kalorija, soli i masnoća, na biranje su dva jela za ručak i večeru, a doručak po vlastitom izboru, ali ako se želi spojiti ugodno s korisnim, može se izgubiti i koja kila viška!

Kiša koja nas je dočekala na dolasku ,ispratila nas je i na odlasku, a unutar tih 11 dana uživale smo u svemu što nam je ponudila "Talassoterapija" i Grad Crikvenica..... nakon cijelog jutra provedenog na terapijama i vježbama, bio je izuzetan užitak svaki dan prošetati pola sata do Crikvenice i natrag, nešto pojesti, odmoriti, okupati se u bazenu, pročitati dobru knjigu, zaboraviti na svakodnevne brige i posvetiti se sebi, oporaviti se, održati zdravlje.

"Talassoterapija" je prekrasno uređeno novo zdanje, izuzetne čistoće okoliša, ali i svih hodnika, soba, dvorana, kako za vježbanje, tako i za smještaj pacijenata.A naše plavo more to samo dodatno čini još poželjnijim mjestom za oporavak i mali godišnji odmor.

Stella Modrić i Adriana Pejčinović

Newsletter

logotipHRboja projekti1veci

Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške
Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok