• Glasilo invalida rada (GIR)

  Glasilo invalida rada (GIR)

  Novo izdanje Glasila invalida rada (GIR) 48 možete pročitati ili preuzeti osobno u prostorijama Udruge u radno vrijeme ili s naše stranice: GIR

 • Stimulacija

  Stimulacija

  Idemo dalje !!!

  Uključite se u stimulacijske aktivnosti UČI I OSVOJI i UČLANI NOVOG ČLANA, obnovite svoja znanja, naučite štogod novo, promovirajte Udrugu i pritom osvojite vrijedne nagrade. Opširnije.

 • Rekreativno-zdravstveni program

  Rekreativno-zdravstveni program

  U 2019. godini nastavljamo suradnju sa sve tri Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju: Varaždinske toplice, Daruvarske toplice i Thalassotherapia Crikvenica. Opširnije.

 • I mi smo zvijezde

  I mi smo zvijezde

  Četvrtu godinu zaredom organiziramo besplatnu kulturno-zabavnu manifestacija
  I MI SMO ZVIJEZDE
  , ove godine u tri grada - Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici. Datume i lokacije provjerite klikom na sljedeću poveznicu: Detaljnije.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

sat                        info7                         druzenje17
Radno vrijeme                    
Kako postati član                        Mogućnosti članstva

Osvrt, Umjetnička srijeda

Proljetna kišica rominjala je po prozorskom plehu. Pogledah kroz prozor i vidjeh kako naleti vjetra otresaju kišne kapi s lišća čempresa, što se razgranao ispred prozora spavaće sobe. Opet jedan penzionerski dan kojeg treba osmisliti da postane interesantan i ne bude satavni dio stereotipne svakidašnjice.

Lijeno, poput proljetne magle, dovukla sam se do opsesije u posljednje vrijeme tj. kompjutora. Upalila ga, počela inventuru po novostima. Kada na webu UIR-a ugledah, AKTIVNE SRIJEDE. Svake srijede poslijepodne se događa nešto novo. Danas poslijepodne je na rasporedu umjetnička srijeda. Razmišljam!?!, pa mogla bih malo prošetati tenisice do Nove Ceste 86, u 15 sati počinje program. Osmišljeno i ostvarih. Po običaju, malo zakasnila, već je sve počelo, jer dolazeći stepenicama već sam čula glas Tomislava Zekanovića kako je recitirao svoje stihove.

pecigos 1

U sredini klupske prostorije za velikim stolom sjedili su članovi likovne grupe i još neki drugi ljudi, te su vrijedno poput pčelica radili decupage na stiroporska jaja. Decupage je likovna tehnika gdje se sličice iz salveta otkidaju i lijepe na jaja od stiropora. Kasnije se to prelakira i dobiju se veoma lijepe pisanice. Prazne vaze na stolu punile su se pisanicama na štapićima i kasnije na trakicama, obješenima na suhe grančice stavljene grane u vazi.

pecigos 2

"Pčelice" su vrijedno izrađivale pisanice a recitatori; Tomislav Zekanović, Stjepan Čehulić, Biserka Podhraški i Dragica Vitas, su naizmjenično recitirali svoje autorske radove. Posebno mi se svidjela pjesnikinja, koja je poput pravog zanesenjaka izjavila;"...pa ja kada čitam svoje pjesme, nikada ispod deset pjesama!; kaj je sada ovo?!, samo tri!!" Dobila je obećanje da će biti organizirana samo literarna srijeda.

pecigos 3

Poslije pjesnika, grupa digitalne fotografije imala je svoju prezentaciju. Voditelji grupe su Dunja Kolar i Željko Kustec. Gosp. Željko je zbog bolesti bio spriječen, pa nam je gđa. Dunja održala prekrasno predavanje o digitalnoj fotografiji u power-point prezentaciji. Foto grupa se sastaje srijedom od 16-18 sati u prostorijama kluba UIR-a.

pecigos 4

Poslije gđe. Dunje nastupili su "Kolibrići. "Kolibrići" su zbor, satavljen od članova naše Udruge. Uz pjevnost pjesama što su ih izvodili, dopustila sam si slobodu pridruženog člana zboru, pa sam iz publike pjevala što sam znala, zajedno s njima. Pjevali su super!, voditelj zbora je gosp. Zoltan Vukelić, a probe imaju utorkom i četvrtkom od 17 sati i 30 min do 19 sati.

pecigos 5

"Pčelice" su privodile svoje aktivnosti kraju. U vaze su jedva natiskali pisanice na štapićima, pisanice objesili na grančice grane u vazi. Pa pogledaj!, Uskrs je stigao! "Pčelice" su očistile stol od svojih rekvizita i gle!, posložili kolače na stol. Kolači su bili remek djelo pojedinih članica likovne grupe. Kolači su izazovno stajali na stolu ispod pisanica, ali je još gđa. Paula Fištrek imala priopćenje za nas nazočne.

pecigos 6

Gđa. Paula je voditeljica likovne grupe, koja se sastaje ponedjeljkom u 15 sati do 17 sati. Predstavila nam je autore i objasnila slike sa izložbe koja se trenutno održava u prostorijama Kluba. Poslije ovako lijepih prezentacija osladili smo se kolačima i sokovima, kulminacija domjenka je bila više nego izvrsna torta gđe. Jelene, od koje smo odmah tražile recept!
I od ovako bezlične jutrošnje srijede, uz malo volje, pretvorila se u savršeno, lijepu, ugodnu srijedu za pamćenje.

Dragi članovi Udruge i oni koji veoma lako to možete postati, koristite organizirane blagodati što vam ih pruža UIR kroz svoje organizirane aktivnosti.
Postanite članom za 100,00 kn godišnje, te uz malo Vaše volje, samo da dođete do prostorija Kluba na aktivnosti koje vas zanimaju.

Sa štovanjem se bilježim, te nadam skorom druženju,
Katica Pecigoš-Kljković.

Newsletter

logotipHRboja projekti1veci

Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške
Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok