• Glasilo invalida rada (GIR)

  Glasilo invalida rada (GIR)

  Novo izdanje Glasila invalida rada (GIR) 48 možete pročitati ili preuzeti osobno u prostorijama Udruge u radno vrijeme ili s naše stranice: GIR

 • Stimulacija

  Stimulacija

  Idemo dalje !!!

  Uključite se u stimulacijske aktivnosti UČI I OSVOJI i UČLANI NOVOG ČLANA, obnovite svoja znanja, naučite štogod novo, promovirajte Udrugu i pritom osvojite vrijedne nagrade. Opširnije.

 • Rekreativno-zdravstveni program

  Rekreativno-zdravstveni program

  U 2019. godini nastavljamo suradnju sa sve tri Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju: Varaždinske toplice, Daruvarske toplice i Thalassotherapia Crikvenica. Opširnije.

 • I mi smo zvijezde

  I mi smo zvijezde

  Četvrtu godinu zaredom organiziramo besplatnu kulturno-zabavnu manifestacija
  I MI SMO ZVIJEZDE
  , ove godine u tri grada - Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici. Datume i lokacije provjerite klikom na sljedeću poveznicu: Detaljnije.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

sat                        info7                         druzenje17
Radno vrijeme                    
Kako postati član                        Mogućnosti članstva

Pravilnik o primjerenom ponašanju u odnosima s javnošću

Grad Zagreb

Pravilnik o primjerenom ponašanju u odnosima s javnošću

Pravilnikom o primjerenom ponašanju u odnosima s javnošću (Službeni glasnik Grada Zagreba 19/2001) propisana su pravila i smjernice ponašanja čelnika gradskih upravnih tijela i zaposlenika u gradskim uredima, zavodima i službama u odnosima s građanima, njihovim udrugama, tijelima državne uprave, sredstvima javnog priopćavanja, ustanovama, trgovačkim društvima, drugim pravnim osobama i pravnim subjektima i drugim pripadnicima javnosti.

Navedenim Pravilnikom propisano je kako su se, u ophođenju s javnošću, gradski službenici dužni pridržavati načela i smjernica: zakonitosti, nediskriminacije i ravnopravnosti, učinkovitosti, ekonomičnosti, primjerenosti, dosljednosti, objektivnosti i nepristranosti te dostupnosti informacijama (otvorenosti).

Osim toga, prilikom postupanja s pripadnicima javnosti od gradskih službenika se zahtijeva uljudno i kulturno ponašanje, s tim da svakoj osobi moraju pristupati s dužnim poštovanjem, a ne ignoriranjem i omalovažavanjem, a osobito ne vrijeđanjem i isticanjem nadmoćnosti ili bilo kojega drugog oblika arogancije.

Osobito napominjemo kako je pravo osoba s invaliditetom na prijam preko reda regulirano odredbom članka 15. stavak 3. Pravilnika, temeljem koje odredbe gradski službenici osobama s invaliditetom i starijim osobama trebaju dati prednost kada one čekaju na prijam u njihov ured.

Ukoliko postupanje gradskih službenika ne bi bilo u skladu s pravilima i smjernicama koje su propisane navedenim Pravilnikom tada je moguće uložiti prigovor čelnicima gradskih službi, a rok za odgovor je dva mjeseca (ako propisom nije određeno drukčije).

Newsletter

logotipHRboja projekti1veci

Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške
Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok