Gerontološki centri


GERINTOLOŠKI CENTRI

Programi i aktivnosti Projekta gerontološki centri Grada Zagreba namijenjeni su prvenstveno starijim sugrađanima koji nisu uključeni u sustav institucijskog zbrinjavanja. Projektom gerontološki centri omogućava se besplatno korištenje niza socijalnih usluga, što znači veću uključenost i poboljšanje sadržaja života osobama starije životne dobi.

Projekt pomaže u zadovoljavanju egzistencijalnih životnih potreba starijih osoba koje više nisu u mogućnosti u potpunosti samostalno skrbiti o sebi, ali i u organiziranju slobodnog vremena osobama starije životne dobi. To konkretnije znači provođenje usluga pomoći u kući (usluge gerontodomaćica i organiziranja prehrane), po posebnim kriterijima, kao i sudjelovanje na brojnim kulturno-zabavnim događanjima.

Važno je napomenuti kako pravo na korištenje usluge ostvaruju svi potrebiti korisnici s tim da određene skupine korisnika pravo ostvaruju besplatno, uz djelomično sudjelovanje u participaciji ili pak o vlastitom trošku ovisno o visini mjesećnih primanja.
Više informacija o projektu možete dobiti na kontakt broj: 01/4924158.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok