Besplatan javni prijevoz ZET-a

 BESPLATNI JAVNI PRIJEVOZ ZET-a za 2022. godinu 

 

Iskaznice za prijevoz ZET-a potvrđene i obnovljene za 2021. godinu vrijedile su zaključno s 31. prosinca 2021. godine - i za Grad Zagreb i za Zagrebačku županiju.

Iskaznice za prijevoz ZET-a potvrđene i obnovljene za 2022. godinu vrijede zaključno s 31. prosinca 2022. godine - za Grad Zagreb dok će za Zagrebačku županiju ta informacija biti objavljena krajem 2022. godine.

 

 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

tram2blue

 

Članovi Udruge invalida rada Zagreba s prebivalištem na područjima: Velika Gorica, Zaprešić, Stupnik, Jakovlje, Brdovec i Luka mogu ostvariti pravo na besplatan javni prijevoz ZET-a za 2022. godinu pod istim uvjetima kao i prijašnjih godina (umirovljene i nezaposlene osobe s tjelesnim oštećenjem najmanje 70%).

Za razliku od ostalih općina, Općina Brdovec subvencionirat će dio iznosa. Nakon potvrde UIR Zagreba i Općine Brdovec, godišnja iskaznica ZET-a moći će se obnoviti za 2022. godinu isključivo uz plaćanje iznosa od 360,00 kn odnosno 30,00 kn po mjesecu. Navedeni je iznos potrebno platiti u ZET-u, odjednom, u gotovini ili na kartice.

Općina Jakovlje osigurala je i besplatan prijevoz PRESEČKI, a uvjeti za ostvarenje tog prijevoza isti su kao i za ostvarenje prijevoza ZET-a.

 

Besplatan javni prijevoz ZET-a (za sva područja) odnosi se na prijevoz ZET-ovim autobusima i tramvajima, ali ne i vlakovima Hrvatske željeznice. 
 

Obnovu godišnjih ZET-ovih iskaznica moguće je obaviti u poslovnici ZET-a na adresi Ozaljska 105, dok članovi UIR Zagreba s područja Velike Gorice, ZET iskaznicu, osim na adresi Ozaljska 105, mogu obnoviti i u poslovnici ZET-a u Velikoj Gorici. Radno vrijeme poslovnica možete pronaći na službenim stranicama ZET-a: Poslovnice.

 

 

U općini BISTRA subvencija svake pojedine osobe s invaliditetom s prebivalištem na području Općine Bistra iznosit će određeni postotak, u skladu s kategorijom korisnika kojoj pripada (npr. socijalna kategorija, umirovljenička ili drugo).

 

GRAD ZAGREB

Besplatan javni prijevoz ZET-a za 2022. godinu mogu ostvariti osobe s prebivalištem u Gradu Zagrebu, evidentirane u bazi Grada Zagreba i ZET-a za 2022. godinu, na način da svoju ZET iskaznicu obnove u nekoj od poslovnica ZET-a.

Besplatan javni prijevoz ZET-a odnosi se na prijevoz ZET-ovim autobusima i tramvajima, ali ne i vlakovima Hrvatske željeznice (karta za Zagreb).

Lokacije i radno vrijeme poslovnica ZET-a možete pronaći na službenim stranicama ZET-a: Poslovnice.

 

Sve osobe s invaliditetom s prebivalištem u Gradu Zagrebu koje do sada nisu ostvarile subvencionirani prijevoz mogu podnijeti zahtjev (ako na to imaju pravo u skladu s člankom. 32. Odluke o socijalnoj skrbi) i to isključivo u pisarnicama područnih ureda gradskih upravnih tijela Grada Zagreba. Detaljnije.