Besplatan javni prijevoz ZET-a

 BESPLATNI JAVNI PRIJEVOZ ZET-a za 2021. godinu

 

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

tram2blueČlanovi Udruge invalida rada Zagreba s prebivalištem na područjima: Velika Gorica, Zaprešić, Stupnik, Luka, Brdovec i Jakovlje mogu ostvariti pravo na besplatan javni prijevoz ZET-a za 2021. godinu pod istim uvjetima kao i prijašnjih godina (umirovljene i nezaposlene osobe s tjelesnim oštećenjem najmanje 70%).

Opcina Jakovlje osigurala je i besplatan prijevoz PRESEČKI, a uvjeti za ostvarenje tog prijevoza isti su kao i za ostvarenje prijevoza ZET-a.


Za razliku od ostalih općina, Općina Brdovec subvencionirat će dio iznosa. Nakon potvrde UIR Zagreba i Općine Brdovec, godišnja iskaznica ZET-a moći će se obnoviti za 2021. godinu isključivo uz plaćanje iznosa od 360,00 kn odnosno 30,00 kn po mjesecu. Navedeni je iznos potrebno platiti u ZET-u - odjednom, u gotovini ili na kartice.

Besplatan javni prijevoz ZET-a (za sva područja) odnosi se na prijevoz ZET-ovim autobusima i tramvajima, ali ne i vlakovima Hrvatske željeznice. 
Karte potvrđene za 2020. godinu za članove s navedenih područja vrijede zaključno s 31. prosinca 2020. godine.

 

Obnovu godišnjih ZET-ovih iskaznica moguće je obaviti u poslovnici ZET-a na adresi Ozaljska 105, dok članovi UIR Zagreba s područja Velike Gorice, ZET iskaznicu, osim na adresi Ozaljska 105, mogu obnoviti i u poslovnici ZET-a u Velikoj Gorici. Radno vrijeme poslovnica možete pronaći na službenim stranicama ZET-a: Poslovnice.

 

U općini BISTRA subvencija svake pojedine osobe s invaliditetom s prebivalištem na području Općine Bistra iznosit će određeni postotak, u skladu s kategorijom korisnika kojoj pripada (npr. socijalna kategorija, umirovljenička ili drugo).

 

 

GRAD ZAGREB

Besplatan javni prijevoz ZET-a za 2021. godinu mogu ostvariti osobe s prebivalištem u Gradu Zagrebu evidentirane u bazi Grada Zagreba i ZET-a za 2020. godinu na način da svoju ZET iskaznicu obnove u nekoj od poslovnica ZET-a (karta za Zagreb).
Karte potvrđene za 2020. godinu vrijede zaključno s 31. prosinca 2020. godine.

Svi korisnici koji do sada nisu ostvarili subvencionirani prijevoz mogu podnijeti zahtjev (ako na to imaju pravo sukladno članku. 32. Odluke o socijalnoj skrbi) i to isključivo u pisarnicama područnih ureda gradskih upravnih tijela Grada Zagreba. Osim popunjenog i potpisanog zahtjeva potrebno je priložiti i sljedeću dokumentaciju: dokaz o invaliditetu (Rješenje ili Nalaz i mišljenje), dokaz o nezaposlenosti (uvjerenje od nadležne službe za zapošljavanje, potvrda o školovanju, potvrda o visini dohotka) i presliku osobne iskaznice.

Lokacije i radno vrijeme poslovnica ZET-a možete pronaći na službenim stranicama ZET-a: Poslovnice.