Blagdan Sv. Josipa Radnika

Sv. Josip odlukom Sabora je 1687. godine proglašen
zaštitnikom hrvatskog naroda.

 

Josip je radio kao siromašni tesar iz Nazareta i u njegovoj je blizini Isus proveo svoje djetinjstvo i mladost, živeći jednostavnim radničkim životom. Kršćani slave Josipa, Marijinog zaručnika i Isusova poočima kao sveca i kao Božjeg odabranika.Uz svoj tesarski rad, Josip je bio vjernik. Molio je i čitao Sveto pismo te je pristao vršiti Božju volju. Po duši je bio pravednik tj. svetac, po dostojanstvu Marijin suprug odnosno muž nebeske kraljice, a po zanimanju othranitelj Isusa, Sina Božjega. Bio je ponizan, skroman i šutljiv, nikada se nije uzdizao ili hvalisao pred ljudima. Josip je imao čast, da su mu kao glavi obitelji, bili poslušni i Isus, Sin Božji i Marija, Majka Božja. Josip zajedno sa Marijom i Isusom čini Svetu obitelj.

Svetkovina sv. Josipa slavi se 19. ožujka, a 1. svibnja je spomendan sv. Josipa radnika.

Praznik rada odnosno Blagdan Sv. Josipa radnika Udruga invalida rada Zagreba po prvi puta je obilježila u subotu, 01.05.2010. godine u crkvi Sv. Josipa (Trešnjevka).

U okviru jutarnje mise, svećenik je predstavio Udrugu invalida rada Zagreba te su se svi prisutni pomolili za sve radnike i invalide rada.

Neka izmjena

Važni datumi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok