Zdravstvo


Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", u suradnji s Gradskim uredom za zdravstvo, u okviru Projekta "Zagreb – zdravi grad", nastavlja pružati besplatne mamografske preglede žena s prebivalištem u Gradu Zagrebu, a detalje o programu možete pronaći na stranicama Zavoda: Detaljnije.

 

Preporučene mjere zaštita zdravlja starijih osoba od strane Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" pročitajte klikom na sljedeće poveznice:
- zbog hladnoće odnosno niskih temperatura zraka: Preporuka.
- kod izlaganja visokim temperaturama (iznad 30°C): Preporuka.
- u slučaju elementarnih nepogodaPreporuka.

 

ONE-DAY CLINIC je projekt udruge SVE za NJU! koji provodi u suradnji s Institutom za tumore, KBC Sestre milosrdnice.
U Klinici za tumore, KBC Sestre milosrdnice, postoji dijagnostika dojke za jedan dan. http://www.kbcsm.hr/klinike/klinika-za-tumore/poliklinika/klinika-za-tumorepoliklinikajednodnevna-dijanostika-dojke/
Za ovu ubrzanu proceduru mogu se javiti žene kojima dosad nije dijagnosticiran rak dojke, a koje imaju suspektan nalaz (palpatorni/UZV/ mamografiju…) i trebaju daljnju dijagnostiku. Dijagnoza za jedan dan smanjuje neizvjesnost, skraćuje vrijeme čekanja nalaza i naravno obavlja se na temelju uputnice u okviru obveznog zdravstvenog osiguranja.
Ako se nađete u ovakvoj situaciji javite se u Udrugu SVE za NJU! (tel. 01/6418765) ili na Kliniku Instituta za tumore (tel. 01/3713688) pozivanjem na obavijest iz Udruge SVE za NJU!
Ova se obavijest tiče žena koje žive u bilo kojem dijelu Hrvatske.

 

Primjedbe vezane uz zdravstvo moguće je slati Povjerenstvu za zaštitu prava pacijenata Grada Zagreba, na e-adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na faks 6585-060:
http://www.vecernji.hr/zagreb/pacijenti-se-ne-zale-doktore-da-ne-dodu-crnu-listu-clanak-511184

 

 

srce6Adresar ustanova - bolnička jedinica za centralno naručivanje :

stranica 1                               stranica 2

 

 

 

Podijelite svoja iskustva s liječnicima, kao i (ne)zadovoljstva u tim iskustvima i s drugima te provjerite što drugi misle o njima: http://najdoktor.com/.

 

Broj za pozive hitnoj medicinskoj službi - 194.
slika