Blagdan Sv. Josipa Radnika

Sv. Josip odlukom Sabora je 1687. godine proglašen
zaštitnikom hrvatskog naroda.

 

Josip je radio kao siromašni tesar iz Nazareta i u njegovoj je blizini Isus proveo svoje djetinjstvo i mladost, živeći jednostavnim radničkim životom. Kršćani slave Josipa, Marijinog zaručnika i Isusova poočima kao sveca i kao Božjeg odabranika.Uz svoj tesarski rad, Josip je bio vjernik. Molio je i čitao Sveto pismo te je pristao vršiti Božju volju. Po duši je bio pravednik tj. svetac, po dostojanstvu Marijin suprug odnosno muž nebeske kraljice, a po zanimanju othranitelj Isusa, Sina Božjega. Bio je ponizan, skroman i šutljiv, nikada se nije uzdizao ili hvalisao pred ljudima. Josip je imao čast, da su mu kao glavi obitelji, bili poslušni i Isus, Sin Božji i Marija, Majka Božja. Josip zajedno sa Marijom i Isusom čini Svetu obitelj.

Svetkovina sv. Josipa slavi se 19. ožujka, a 1. svibnja je spomendan sv. Josipa radnika.

Praznik rada odnosno Blagdan Sv. Josipa radnika Udruga invalida rada Zagreba po prvi puta je obilježila u subotu, 01.05.2010. godine u crkvi Sv. Josipa (Trešnjevka).

U okviru jutarnje mise, svećenik je predstavio Udrugu invalida rada Zagreba te su se svi prisutni pomolili za sve radnike i invalide rada.

Neka izmjena

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok