Novosti

RAD UIR ZAGREBA

Sukladno razvoju situacije vezane uz širenje virusa Covid-19 i preporukama Stožera civilne zaštite RH, UIR Zagreba je otvorena za javnost, no, nažalost, ne za sve aktivnosti.

Informacije, učlanjenje i obnova članarine može se odraditi od ponedjeljka do petka u vremenu od 8,00-14,00 sati - glavni je ulaz (s Nove ceste) privremeno zatvoren - otvoren je ulaz s dvorišne strane (bočni ulaz u UIR Zagreba). 

Pravno savjetovalište je otvoreno utorkom i četvrtkom, a članovi na savjetovanje mogu doći isključivo uz prethodnu narudžbu, u vremenu od 15,00-18,00 sati. Naručiti se može putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefona 01/4876301, 4829119, 4829392.

Klupske aktivnosti organiziraju se uz određena ograničenja i prema unaprijed određenom rasporedu, dostupnom ovdje -> Raspored.

Svakako ćemo nastaviti pratiti preporuke i djelovati sukladno tim preporukama za sve aktivnosti UIR Zagreba, pa tako i za Rekreativno-zdravstveni program.

Mobilni timse provodi redovito, a za narudžbe se možete javiti putem e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefona 01/4829119, 4829392, 4876301.

 

UIR Zagreba i ovim putem zahvaljuje tvrtkama Nucleus i Medikor na donaciji bezkontaktnih toplomjera, zatim URIHO-una donaciji maski i Demention na donaciji sredstava za dezinfekciju. Sva će se sredstva koristiti u svrhu zaštite članova i djelatnika UIR Zagreba zbog trenutne epidemiološke situacije uzrukovane širenjem virusa Covid-19.

 

 

Sukladno epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, molimo osobe koje imaju simptome bilo koje bolesti (npr. kašalj, otežano ili ubrzano disanje, grlobolja, glavobolja, učestalo kihanje, probavne smetnje, povišena tjelesna temperatura, kratak dah, gubitak okusa ili njuha itd.) da NE DOLAZE osobno i da se jave telefonom nadležnom liječniku ili nazovu 112.

 ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~        

Poveznice na mjere zaštite i ostale upute možete pronaći na stranicama Strožera civilne zaštite RH -> Stožer ili Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo -> HZJZ.

  ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~        

 

POGODI I OSVOJI ! 

Nova aktivnost koja će se odviti isključivo na Facebook profilu UIR Zagreba - u ponedjeljak, 30.10.2020. godine.

Nagradno pitanje će biti objavljeno na Facebook profilu UIR Zagreba  u ponedjeljak, 30.10.2020. godine u 10,00 sati. 

Sve što trebate napraviti je u komentar te objave napisati odgovor - u ponedjeljak, 30.10.20.20. godine, u vremenu od 10,00-12,00 sati.

 

PREVENTIVNO-ZDRAVSTVENA AKCIJA

Preventivno-zdravstvena akcija obuhvaća testiranje glukoze, kolesterola i triglicerida u krvi te mjerenje krvnog tlaka. Testiranje može obaviti isključivo član UIR Zagreba potpuno besplatno jednim dolaskom u razdoblju od 3 mjeseca. 

Zbog trenutnih epidemioloških mjera, maksimalan broj testiranih osoba po terminu je 15. Iz tog je razloga, a ujedno kako bi se smanjilo vrijeme čekanja, svaki zaintereisani član UIR Zagreba treba se prethodno naručiti i dogovoriti termin. Narudžbe je moguće odraditi putem telefona, e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u prostorijama UIR Zagreba, isključivo dan prije održavanja akcije, u vremenu od 8,00-14,00 sati.

U prostorije UIR Zagreba osobe ulaze jedna po jedan, noseći obaveznu zaštitnu masku koja pokriva nos i usta te uz prethodnu dezinfekciju ruku i mjerenje temperature beskontaktnim toplomjerom.

Datumi održavanja i termini za narudžbe preventivno-zdravstvene akcije do kraja 2020. godine će biti sljedeći:

studeni:
9.11. narudžba (8,00-14,00 h) za akciju 10.10. (8,00-10,00 h)   
23.11. narudžba (8,00-14,00 h) za akciju 24.10. (8,00-10,00 h)   

prosinac: 
7.12. narudžba (8,00-14,00 h) za akciju 8.10. (8,00-10,00 h)   
21.12. narudžba (8,00-14,00 h) za akciju 22.10. (8,00-10,00 h)   

 

 

OBAVIJESTI PUTEM E-POŠTE I SMS PORUKA

UIR Zagreba zainteresirane članove, o svojim aktivnostima, novostima i aktualnostima, obavještava putem e-pošte u prosjeku jednom tjedno i putem SMS poruka po potrebi.

Ako ste zainteresirani primati obavijesti putem e-pošte, javite nam se na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - pošaljite svoje ime, prezime, registarski broj i e-adresu na koju želite primati obavijesti.

Ako ste zainteresirani primati obavijesti putem SMS poruka, javite nam se na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - pošaljite svoje ime, prezime, registarski broj i broj mobitela na koji želite primati obavijesti.

 

 

 

MOBILNA APLIKACIJA "UIR e-iskaznica"

Svi članovi UIR Zagreba koji koriste pametni telefon s Android sustavom, uz postojeću tiskanu člansku knjižicu, mogu koristiti i digitalnu člansku knjižicu. Potrebno je preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju u virtualnoj trgovini. Kako izgleda mobilna aplikacija možete vidjeti na sljedećoj poveznici E-iskaznica, a upute na sljedećoj: Upute.

 

 

 

Besplatno korištenje BAZENA za članove UIR Zagreba s područja Velike Gorice

Od 1. srpnja do 31. prosinca 2020. godine, svake srijede u vremenu od 10,00 do 11,00 sati, članovi UIR Zagreba s područja Grada Velike Gorice i okolice, mogu BESPLATNO koristiti jednu prugu na Gradskom bazenu Velike Gorice uz predočenje važeće članske knjižice UIR Zagreba. Članstvo je moguće dokazati i putem mobilne aplikacije "UIR e-iskaznice".

UIR Zagreba je sredstva za korištenje bazena osigurala u okviru projekta "Zdravi i sigurni" odobrenog putem Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora za programe/projekte udruga iz područja socijalno-humanitarne i zdravstvene djelatnosti te braniteljskih udruga od interesa za Grad Veliku Goricu u 2020.

Molimo sve članove koji planiraju koristiti odobreni termin na Gradskom bazenu Velike Gorice, da prilikom svakog dolaska poštuju propisane upute i bazenski red.    Bazenski red      Upute

 

VJEŽBE U VODI (Sportski park Mladost- bazen Mladost, Jarunska ulica 1)

Nastavljamo provoditi program VJEŽBI U VODI koji je privremeno bio obustavljen zbog posebnih epidemioloških mjera vezanih uz širenje virusa Covid-19, a obustava se nastavila zbog energetske obnove Zimskog plivališta Mladost. S obzirom na to da je obnova Zimskog plivališta Mladost i dalje u tijeku, UIR Zagreba vježbe provodi na bazenu Mladost u sklopu Sportskog parka Mladost (Jarunska ulica 1) ponedjeljkom i srijedom od 13,00 do 14,00 sati. Broj mjesta u grupi je organičen na maksimalno 14 sudionika, a broj termina vježbi u pojedinom ciklusu je 12. Zbog ograničenog broja mjesta, prethodne su prijave bile obavezne, a grupe su popunjene.

 

 

Besplatni termini za REKREATIVNO PLIVANJE za članove UIR Zagreba

Stupanjem na snagu novih epidemioloških mjera početkom listopada 2020. godine, svi su korisnici dužni poštivati nove upute tijekom korištenja sportsko-rekreativnih aktivnosti na svim objektima, a koje su dostupne klikom na crveni gumb. Upute.

Uz predočenje važeće članske knjižice UIR Zagreba (u tiskanom obliku ili mobilnom aplikacijom), članovi UIR Zagreba mogu besplatno koristiti termine za rekreativno vježbanje u sljedećim bazenskim kompleksima i prema rasporedu u nastavku.

 

Bazen Mladost u sklopu Sportskog parka Mladost:

- ponedjeljkom i srijedom od 13,00 do 14,00 sati (3 pruge u velikom bazenu).

 

Bazenski kompleks Utrina:

- radnim danom od 6,00 do 7,00 sati i od 12,00 do 14,00 sati

- subotom od 13,00 do 20,00 sati

- nedjeljom od 15,00 do 20,00 sati.

NAPOMENA: zbog provođenja epidemiološkog sata, svaki dan od 14,00 do 15,00 sati, objekt je zatvoren i na bazen nije moguće ući od 13,15 sati.

 

Bazenski kompleks Svetice:

radnim danom od 6,00 do 22,00 sata

- subotom od 14,00 do 19,00 sati

- vikendom od 14,00 do 20,00 sati.

NAPOMENA: zbog provođenja epidemiološkog sata, svaki dan od 13,00 do 14,00 sati, objekt je zatvoren i na bazen nije moguće ući od 12,15 sati.

 

Bazenski kompleks Jelkovec:

- radnim danom od 7,00 do 20,00 sati

- vikendom od 10,00 do 20,00 sati.

NAPOMENA: zbog provođenja epidemiološkog sata, svaki dan od 14,00 do 15,00 sati, objekt je zatvoren i na bazen nije moguće ući od 13,15 sati.

 

Gradski bazen Velika Gorica:

- srijedom, od 10,00 do 11,00 sati.

 

Više informacija provjerite klikom na: https://www.uir-zagreb.hr/udruga-5/zanimljivosti-5/104-bazeni.

 

 

 

AKTIVNI PETAK U MAKSIMIRU - pridružite nam se petkom u Maksimiru i istežite se, vježbajte i hodajte s nama na otvorenom, a video o toj aktivnosti pogledajte klikom na crveni gumb - Snimka

 

 

 

 

 

 

SAVJETOVANJA

Imate potrebu za razgovorom? Teško se nosite s problemima koji su nas preko noći zadesili ili s problemima s kojima ste suočeni neko duže vrijeme?

Svjesni smo da u ovoj teškoj situaciji punoj neizvjesnosti i ograničenja, mnogi među nama osjećaju strah, nemoć i brigu, da su mnogi usamljeni i teško se nose s tim problemima.

Za razgovor s logoterapeutom Duškom naručite se putem e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - razgovori se odvijaju individualno, u prostorijama UIR Zagreba, utorkom u vremenu od 10,00-12,00 sati (obavezna prethodna narudžba za konkretan termin).

Za razgovor s volonterkom Karlommožete se naručiti putem e-pošte:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.- napišite svoje ime i prezime, članski broj i broj telefona, a uz to ukratko opišite o čemu s Karlom želite razgovarati. Karla će voditi razgovore po redu zaprimljenih prijava, u unaprijed dogovoreno vrijeme, od ponedjeljka do petka u vremenu od 10-14 sati.

 

 

 

Na našem YouTube kanalu, u našoj bogatoj videogaleriji, pregledajte snimke o kreativnosti, savjetima i vježbama koje smo za vas pripremili: YouTube - UIR Zagreba.

 

 


FOTOGALERIJA - fotografije s naših događanja, izleta, druženja i mnoštva radionica možete pogledati na našim mrežnim stranicama preko  poveznice: Fotogalerija


VIDEOGALERIJA - video uratke s naših događanja i gostovanja možete pregledati klikom na crveni gumb: Videogalerija

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji naše poveznice za fotogaleriju i videogaleriju, kao i ostale informacije, dijele sa svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima jer na taj način zajednički jačamo svijest o našem postojanju i aktivnom životu, ne samo naših najmilijih, već i šire javnosti ! ZAJEDNO SMO JAČI !

 

   ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~

 

 

 

Dio aktivnosti UIR Zagreba sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
u okviru trogodišnjeg programa "Kul-turiranje". 

 


   
   Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške 
Grada Zagreba

 

 8,00 sati okupljanje sudionika na glavnom ulazu u Park Maksimir. Od 8,15 do 9,00 sati jutarnje razgibavanje. Od 9,00 do 10.30 sati nordijsko hodanje kroz Park Maksimir, obilazak pet jezera. Od 10,30 do 11,00 sati vježbe istezanja.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok