Novosti

PIKADO

Svi zainteresirani za igranje pikada u prostorijma UIR Zagreba mogu se prijaviti kod Anite ili Stanka, osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) za neki od termina ponedjeljkom od 12,00 do 18,00 sati. Zbog propisanihi mjera zaštite, za pojedini se termin može prijaviti samo jedna osoba. Trajanje pojedinog termina je jedan sat.

 

 

RADIONICE putem Google Meet aplikacije

- Umijeće zivljenja ONLINE, četvrtkom od 11,00 do 12,00 sati, psihološko-duhovna radionica volonterke Karle Dragice Pongrac.

- Logoterapija ONLINE, utorkom od 9,00 do 12,00 sati, psihoterapijska radionica kroz koju se pomaže ljudima da postanu svjesniji onog što njihov život čini smislenim kako bi lakše prevladali prepreke te pronašli smisao života. Radionicu vodi volonter UIR Zagreba, Dušan Miljković, logoterapeut. Na logoterapijsko savjetovanje moguće je doći i u prostorije UIR Zagreba.

NAPOMENA: za obje radionice OBAVEZNE su prijave kod Anite ili Stanka, osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Upute za uključivanje u radionicu putem Google Meet aplikacije provjerite klikom na: Upute..

 

 

ONLINE sportsko-rekreativni IZAZOVI

Pratite objave putem YouTube kanala UIR Zagreba i sudjelujte preko društvenih mreža UIR Zagreba: Facebook i Instagram te e-pošte.

- Izazov: tehniciranje, provjerite klikom na: Izazov. Do 31. prosinca 2020. godine šaljite nam video sadržaje sa snimkama vaših pokušaja na FacebookInstagram ili putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i osvojite zidni kalendar UIR Zagreba za 2021. godinu, a one najbolje očekuje dodatna nagrada.

- Izazov: preciznost, provjerite klikom na: Izazov. Do 31. prosinca 2020. godine šaljite nam video sadržaje sa snimkama vaših pokušaja na FacebookInstagram ili putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i osvojite zidni kalendar UIR Zagreba za 2021. godinu, a one najbolje očekuje dodatna nagrada.

- Izazov: preciznost 2, provjerite klikom na: Izazov. Do 31. prosinca 2020. godine šaljite nam video sadržaje sa snimkama vaših pokušaja na FacebookInstagram ili putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i osvojite zidni kalendar UIR Zagreba za 2021. godinu, a one najbolje očekuje dodatna nagrada.

 

 

ONLINE sportsko-rekreativni KVIZOVI

 - Kviz: Memorijal Marije Topić, riješite klikom na: Kviz. Odgovore na pitanja pošaljite zaključno s 31. prosincem. Najbržih deset osoba, koje su u pojedinom KVIZU na sva pitanja odgovorile točno, osvojit će zidni kalendar Udruge invalida rada Zagreba za 2021. godinu.

 - Kviz: Pravila sportsko-rekreativnih aktivnosti, riješite klikom na: Kviz. Odgovore na pitanja pošaljite zaključno s 31. prosincem. Najbržih deset osoba, koje su u pojedinom KVIZU na sva pitanja odgovorile točno, osvojit će zidni kalendar Udruge invalida rada Zagreba za 2021. godinu. 

 

UPUTE za uključivanje u predavanja i radionice putem Google Meet aplikacije:

Potrebno je imati izrađen Google račun, a evo i uputa za lakše uključivanje u predavanje na vašim računalima:

1. Na poveznicu navedenu za pojedino predavanje ili pojedinu radionicu potrebno je kliknuti određenog dana, pet minuta prije početka predavanja ili radionice, ali ne prije jer se moderator neće uključiti prije tog vremena, a bez odobrenja moderatora nećete se moći priključiti.

2. Ako prije koraka broj 1 niste ulogirani, tražit će vas da se ulogirate svojim Google računom pa to i odradite.

3. U gornjem desnom uglu trebao bi se pojaviti prozorčić s pitanjem da li dozvoljavate mikrofon i kameru - DOZVOLI (ALLOW) - svakako je potrebno na to kliknuti jer ako to ne dozvolite, nećete ništa čuti niti će vas itko čuti odnosno vidjeti (ako za to ima potrebe). Naravno, ovo vrijedi za ona računala koja imaju spojen ili ugrađen mikrofon odnosno kameru.

4. S desne strane će vas pitati READY TO JOIN? - kliknuti na JOIN NOW - uz to će pisati "Moderator is on call" ili nešto tome slično.

5. Uključeni ste u predavanje.

U donjem dijelu ekrana nalazi se traka s tri ikone - mikrofon, slušalica, kamera.
Dok slušate predavanje, kliknite na mikrofon (ikona će biti - precrtani mikrofon) - na taj način nitko drugi neće čuti vaše pozadinske zvukove, što će olakšati predavanje jer će više ljudi biti uključeno. 
Po završetku predavanja, ako bude prilike za pitanja, kad ćete htjeti nešto reći, trebat ćete kliknuti na mikrofon (ikona će biti - neprecrtani mikrofon).

Isti princip vrijedi za kameru. Ako želite da vas predavač i drugi uključeni sudionici vide, ikona kamere ne smije biti precrtana.
Ako želite da vas drugi ne vide (tada je bolja internetska veza), kliknite na kameru (ikona će biti - precrtana kamera).

Princip uključivanja pametnim telefonima je isti, ali je prvobitno potrebno na telefonu imati instaliranu aplikaciju Google Meet. S obzirom na to da je aplikacija vezana uz vaš postojeći Google račun, postoji mogućnost da vas neće tražiti ulogiravanje.

Video uputu za korištenje Google Meet aplikacije pogledajte klikom na crveni gumb: Upute.

 

 

PREDAVANJA putem Google Meet aplikacije - dosadašnja predavanja održana su uspješno, a najave za nova predavanja očekujte uskoro!

 

 

Novi ONLINE video sadržaji - objavljeni na YouTube kanalu UIR Zagreba, YouTube UIRZ:

- Karla Dragica Pongrac, volonterka UIR Zagreba i voditeljica psihološko-duhovne radionice "Umijeće življenja" pripremila je video: Perspektiva 3- "Kako pobijediti stres da kvalitetnije živimo". Video pogledajte klikom na: Video.

- Anita Kaiser, savjetnica u UIR Zagreba pripremila je virtualnu radionicu: Terapijski orijentalni plesovi. Video pogledajte klikom na: Video.

- Joakim Puškaš, državni šahovski trener i član UIR Zagreba pripremio je drugi dio video sadržaja na temu "Uvod u šah i pravila igre". U najnovijem videu pronaći ćete povijest, anegdote i pravila o šahu. Video pogledajte klikom na: Video.

- Savjetnik u UIR Zagreba, Joško Matić, mag. iur. snimio je video na temu "Potres" u kojem se osvrnuo na Prvi program mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Video pogledajte klikom na: Video.

- Jednostavan vodič za korištenje Google Meet aplikacije, koji će vam pomoći da se uključite u ONLINE aktivnosti UIR Zagreba, provjerite klikom na: Vodič. Video je pripremio Stanko Svečak, savjetnik u UIR Zagreba.

- Članica UIR Zagreba, Vukosava Jurčić pripremila je virtualnu sportsko-rekreativnu radionicu: Uvod u stolni tenis i pravila. Video pogledajte klikom na poveznicu: Radionica.

- Anita Kaiser, savjetnica u UIR Zagreba pripremila je virtualnu radionicu: Psihoterapija plesom i pokretom. Video pogledajte klikom na: Video.

- Video izložbu polaznika radionice digitalne fotografije UIR Zagreba pod nazivom Naš Božić pogledajte klikom na: Izložba.

- Video o pravima i uslugama u sustavu socijalne skrbi snimila je Josipa Pernar, dipl. soc. radnica. Video pogledajte klikom na: Video.

- Šaljivi video sa snimanja "himne" UIR Zagreba u sklopu priredbe "I mi smo zvijezde" pogledajte klikom na: Video.

- Dušan Miljković, volonter UIR Zagreba i logoterapeut, u virtualnoj radionici upoznao nas je s najmlađom granom psihoterapije - logoterapijom. Video pogledajte klikom na: Video.

- Suzana Suvajac, suradnica u UIR Zagreba, u kratku je snimku sažela informacije vezane uz Mobilni tim. Video pogledajte klikom na: Video.

- Retrospektivu događanja u 2020 .godini pripremila je Maja Milković, stručna suradnica u UIR Zagreba. Video pogledajte klikom na: Video.

- Video izložbu radova polaznika kreativno-likovne radionice i radionice ručnih radova pogledajte klikom na: Izložba.

- Luka Tovornik, suradnik u UIR Zagreba, u kratkoj je snimci predstavio člansku knjižicu i mobilnu aplikaciju UIR Zagreba. Video pogledajte klikom na: Video.

- Savjetnik u UIR Zagreba, Joško Matić, mag. iur. snimio je novi video u kojem pojašnjava Razlike između tjelesnog oštećenja i invaliditeta u kojem se osvrnuo na Prvi program mjera obnove zgrada oštećenih potresom na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije. Video pogledajte klikom na: Video.

- Jednostavan vodič Kako "lajkati", odnosno označiti sa "sviđa mi se" snimke tj. objave na YouTube kanalu UIR Zagreba pripremila je Maja Milković, stručna suradnica u UIR Zagreba. Video pogledajte klikom na: Video.

 

 

Za prikaz titla, potrebno je kliknuti na opciju CC (gumb kraj postavki / settings). Ako vam se video svidio ili vam je bio koristan, molimo vas da stisnite "LIKE" (palac gore ispod naziva video sadržaja).

 

 

POGODI I OSVOJI ! 

Nova aktivnost koja će se odvijati isključivo na Facebook i Instagram profilu UIR Zagreba, svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

Nagradno pitanje će biti objavljeno na Facebook profilu UIR Zagreba  ili Instagram aplikaciji UIR Zagreba u 10,00 sati i bit će objavljeno do 12,00 sati.

Sve što trebate napraviti je u komentar te objave napisati odgovor.

Prva nagradna igra objavljena je na Facebook profilu UIR Zagreba, u ponedjeljak, 2.11.2020. godine, a nagradu (poklon bon za Konzum u vrijednosti 50,00 kn) osvojila je članica UIR Zagreba Ljubica Novosel.

Druga nagradna igra, ujedno i posljednja u 2020. godini, objavljena je na Facebook profilu UIR Zagreba, u ponedjeljak, 7.12.2020. godine, a nagradu (poklon bon za Konzum u vrijednosti 100,00 kn) osvojila je Ana Ivanković.

Treća nagradna igra, ujedno i prva u 2021. godini, objavljena je na Facebook profilu UIR Zagreba, u ponedjeljak, 4.01.2020. godine, a nagradu (dezodorans i zidni kalendar UIR Zagreba) osvojila je Gordana Prek.

Sretno svima dalje - u 2021. godini !

 

 

PREVENTIVNO-ZDRAVSTVENA AKCIJA

Preventivno-zdravstvena akcija obuhvaća testiranje glukoze, kolesterola i triglicerida u krvi te mjerenje krvnog tlaka. Testiranje može obaviti isključivo član UIR Zagreba potpuno besplatno jednim dolaskom u razdoblju od 3 mjeseca. 

Zbog trenutno propisanih mjera zaštite vezanih uz širenje virusa Covid-19, maksimalan broj testiranih osoba po terminu je 15. Iz tog je razloga, a ujedno kako bi se smanjilo vrijeme čekanja, svaki zaintereisani član UIR Zagreba treba se prethodno naručiti i dogovoriti termin. Narudžbe je moguće odraditi putem telefona, e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u prostorijama UIR Zagreba, isključivo dan prije održavanja akcije, u vremenu od 8,00-14,00 sati.

U prostorije UIR Zagreba osobe ulaze jedna po jedan, noseći obaveznu zaštitnu masku koja pokriva nos i usta te uz prethodnu dezinfekciju ruku i mjerenje temperature beskontaktnim toplomjerom.

Datumi održavanja i termini za narudžbe preventivno-zdravstvene akcije za 2021. godine bit će objavljeni naknadno.

 

 

U skladu sa službenom odlukom Nacionalnog Stožera Civilne Zaštite, SVI SU BAZENI u Gradu Zagrebu zatvoreni za građanstvo do daljnjega.

 

 

OBAVIJESTI PUTEM E-POŠTE I SMS PORUKA

UIR Zagreba zainteresirane članove, o svojim aktivnostima, novostima i aktualnostima, obavještava putem e-pošte u prosjeku jednom tjedno i putem SMS poruka po potrebi.

Ako ste zainteresirani primati obavijesti putem e-pošte, javite nam se na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - pošaljite svoje ime, prezime, registarski broj i e-adresu na koju želite primati obavijesti.

Ako ste zainteresirani primati obavijesti putem SMS poruka, javite nam se na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. - pošaljite svoje ime, prezime, registarski broj i broj mobitela na koji želite primati obavijesti.

 

 

MOBILNA APLIKACIJA "UIR e-iskaznica"

Svi članovi UIR Zagreba koji koriste pametni telefon s Android sustavom, uz postojeću tiskanu člansku knjižicu, mogu koristiti i digitalnu člansku knjižicu. Potrebno je preuzeti besplatnu mobilnu aplikaciju u virtualnoj trgovini. Kako izgleda mobilna aplikacija možete vidjeti na sljedećoj poveznici E-iskaznica, a upute na sljedećoj: Upute.

 

 

 

 

 

AKTIVNI PETAK U MAKSIMIRU - pridružite nam se petkom u Maksimiru i istežite se, vježbajte i hodajte s nama na otvorenom, a video o toj aktivnosti pogledajte klikom na crveni gumb - Snimka

 

 

 

Na našem YouTube kanalu, u našoj bogatoj videogaleriji, pregledajte snimke o kreativnosti, savjetima i vježbama koje smo za vas pripremili: YouTube - UIR Zagreba.

 

 


FOTOGALERIJA - fotografije s naših događanja, izleta, druženja i mnoštva radionica možete pogledati na našim mrežnim stranicama preko  poveznice: Fotogalerija


VIDEOGALERIJA - video uratke s naših događanja i gostovanja možete pregledati klikom na crveni gumb: Videogalerija

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji naše poveznice za fotogaleriju i videogaleriju, kao i ostale informacije, dijele sa svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima jer na taj način zajednički jačamo svijest o našem postojanju i aktivnom životu, ne samo naših najmilijih, već i šire javnosti ! ZAJEDNO SMO JAČI !

 

   ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~

 

 

 

Dio aktivnosti UIR Zagreba sufinancira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike
u okviru trogodišnjeg programa "Kul-turiranje". 

 


   
   Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške 
Grada Zagreba, a Grad Zagreb sufinancira i dio aktivnosti 
   Udruge invalida rada Zagreba u okviru dva trogodišnja programa "Od jutra do sutra" i "Savjet više".

 

  ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~        

U skladu s propisanim mjerama zaštite vezanim uz širenje virusa Covid-19 preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, molimo osobe koje imaju simptome bilo koje bolesti (npr. kašalj, otežano ili ubrzano disanje, grlobolja, glavobolja, učestalo kihanje, probavne smetnje, povišena tjelesna temperatura, kratak dah, gubitak okusa ili njuha itd.) da NE DOLAZE osobno i da se jave telefonom nadležnom liječniku ili nazovu 112.

Poveznice na mjere zaštite i ostale upute možete pronaći na stranicama Stožera civilne zaštite RH ili Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zahvaljujemo svima na razumijevanju. Čuvajte sebe i druge.

  ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~                          ~~~~~~~~~~~~     

 Unaprijed molimo sve sudionike predavanja da utisaju svoje mikrofone kako bi se smanjila pozadinska buka.8,00 sati okupljanje sudionika na glavnom ulazu u Park Maksimir. Od 8,15 do 9,00 sati jutarnje razgibavanje. Od 9,00 do 10.30 sati nordijsko hodanje kroz Park Maksimir, obilazak pet jezera. Od 10,30 do 11,00 sati vježbe istezanja.

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.

Ok