Novosti

 

NOVOSTI !

 

 

LJEKOVITIM BILJEM DO ZDRAVLJA

U slučaju dovoljnog broja zainteresiranih članova i odobrenih financijskih sredstava, UIR Zagreba će suradnji s Udrugom Iskra iscjeljenja provesti projekt "Ljekovitim biljem do zdravlja". Projekt će zapravo biti edukacija o prirodnim lijekovima - ljekovitom bilju koja će obuhvatiti 12 modula. Kroz module čete moći saznati informacije općenito o fitoterapiji te o ljekovitom bilju za pojedine dijelove tijela i organizma (srce, jetru, zuč, bubrege, mokraćne kanale, kožu, kosu, pluća, dišni sustav, mozak, oči, krv, želudac i crijeva), kao i o ljekovitom bilju kao antibioticima i lijekovima protiv boli.

Edukacija se planira održavati jednom tjedno, četvrtkom od 17,30 do 19,30 sati u prostorijama Udruge (Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane). Trajat će 13 tjedana, a točan datum odredit ćemo u slučaju dovoljnog broja zainteresiranih, no okvirno - održat će se kroz travanj, svibanj i rujan. Edukaciju će provoditi fitoterapeut i magistar farmacije.

Sve zaintersirane za sudjelovanje molimo da se jave Aniti ili Stanku osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294) ili e-maila (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

 

GRADSKI BAZEN VELIKA GORICA

UIR Zagreba istražuje potrebe korištenja novootvorenog Gradskog bazena u Velikoj Gorici (http://srcvg.hr/?page_id=233):
Molimo sve članove s područja Velike Gorice i okolice da nam jave da li bi koristili termin kada bi UIR Zagreba uspjela na neki način dogovoriti ili osigurati besplatne termine za svoje članove.

Odgovore molimo uputite Maji osobno u prostorijama UIR Zagreba, putem telefona (01/4876301) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ILI Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). Unaprijed zahvaljujemo!

 

 

    

    E-kutak, individualna pomoć pri korištenju računala 

    - utorkom od 17,00-18,30 sati
    - zbog individualnog rada obavezno se prijaviti najkasnije tjedan dana ranije

 

Prijaviti se možete kod Anite ili Stanka osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

 

 

 

XXXIII. izložba fotografija pod nazivom "Lunjalica" u prostorijama UIR Zagreba (Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane). 
Autorica fotografija je Jasminka Savić, polaznica radionice digitalne fotografije. Ulaz je slobodan za sve pa povedite obitelji i prijatelje! 
Izložba će biti postavljena do kraja travnja.

 

 

 

 

Tužni ste?
Osjećate se bezvoljno?
Nezadovoljni ste okolinom i odnosima u obitelji, među prijateljima?
Ne znate kako se nositi s poteškoćama zbog tjelesnog oštećenja i/ili invalilditeta?
Želite s nekim samo porazgovarati, bez ikakvih obaveza?

O svemu možete porazgovarati i posavjetovati se nasamo s Brigitom u individualnom savjetovalištu: 
Britigino savjetovalište 1 na 1. Sve rečeno ostaje između Vas i Brigite.

Zbog individualnog rada, potrebno je prethodno dogovoriti termin - kod Anite ili Stanka osobno u prostorijama Udruge,
putem telefona (01/4876294) ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 

 

 

VJEŽBE U VODI 

U 2019. godini članovi Udruge invalida rada Zagreba mogu se prijaviti na još jedan oblik vježbanja u organizaciji Udruge.

Vježbe u vodi održavaju se utorkom, srijedom i četvrtkom u malom bazenu s toplom vodom Zimskog plivališta Mladost, Trg Krešimira Ćosića 11, u vremenu od 8,00 do 9,00 sati.

Broj mjesta u grupi je zbog veličine bazena ograničen, a broj termina vježbi u pojedinom ciklusu je 12. 

Zbog ograničenog broja mjesta, prethodne su prijave obavezne, a grupe će biti formirane u sljedećim ciklusima: 
5. grupu - od 24.04. do 22.05. - prijave se zaprimaju do 19.04.2019.

Iskoristite specifične uvjete vode i uz stručni nadzor aktivirajte svoje tijelo, rehabilitirajte neke akutnih povreda i prevenirajte razvoj atrofije mišića.  

Svi zainteresirani mogu se prijaviti kod Anite ili Stanka, osobno u prostorijama Udruge, putem telefona (4876294)
ili e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Napomene:

  • prijaviti se može svaki redovni član UIR Zagreba 
    prijave se zaprimaju osobno u prostorijama UIR Zagreba, telefonski ili putem e-pošte u zadanim rokovima prijava
  • između dviju prijava, za svakog člana treba proći vremensko razdoblje u trajanju od minimalno 4 tjedna odnosno vrijeme provođenja jedne grupe; druga će prijava istog člana biti uvažena isključivo u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih članova koji nisu nikada u tim vježbama sudjelovali
  • prednost pri prijavi ima član koji u vrijeme prijave nije uključen u niti jedan oblik vježbanja u organizaciji UIR Zagreba

 

 

 

Članovi UIR Zagreba zainteresirani za planinarske izlete OBVEZNI su prvog ponedjeljka u mjesecu u 16,30 sati
nazočiti planinarskom sastanku, kako bi s vodičima procijenili mogu li se ukljuciti u pojedini izlet.

 

 

 

UČI I OSVOJI - uključite se, obnovite znanje, naučite štogod i osvojite vrijedne nagrade: Opširnije.  

NAJAVE:

- u utorak, 23. travnja u 15,00 sati volonter UIR Zagreba, Dušan Miljković održat će predavanje o jednom od pravaca psihoterapije, LOGOTERAPIJI, koju članovi UIR Zagreba imaju priliku besplatno koristiti. Kako pronaći smisao? Kako zadržati ustrajnost usprkos preprekama? Kako zadržati smisao za humor? Ima li patnja smisla? Odgovore na ta pitanja i još puno više od toga saznajte dolaskom na predavanje. 

- u petak, 26. travnja studentice Studijskog centra socijalnog rada pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu održat će dva tematska predavanja. U 14,00 sati održat će predavanje na temu "Obrazovanje u starijoj dobi", a potom u 15,00 sati na temu "Pregled prava osoba s invaliditetom".

- u utorak, 4. lipnja u 15,00 sati tajnik Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, Tomislav Lončar održat će predavanje o osnovnim pravima prema Zakonu o zaštiti potrošača. Javne usluge i potupak prigovora i žalbe, jamstvo proizvoda i materijalni nedostaci prema Zakonu o obveznim odnosima, važne izmjene Zakona o zaštiti potrošača (NN 14/2019), primjeri iz prakse, kupovina putem sredstava daljinske komunikacije, kupovina izvan poslovnih prostorija trgovaca - prezentacije. 

 

 

 

AKTIVNOSTI  (Nova cesta 86, ulaz s dvorišne strane) u koje se mozete prikljuciti od 1. listopada 2018. godine:

- korektivna gimnastika, grupa 5, dva puta tjedno od 18,30-19,15 sati

- kreativno likovna radionica/ručni radovi, četvrtkom od 16,00 do 18,00 sati - izrazite svoju kreativnost i pustite mašti na volju pri izradi različitih radova

- knjiga-tihi prijatelj, svake treće srijede u mjesecu od 15,30 do 17,00 sati - ne znate koju knjigu biste pročitali? Dođite na radionicu i izaći ćete s puno ideja.

- folklor, petkom od 17,30 do 19,00 sati 

- dramska radionica, četvrtkom od 15,30 do 16,30 sati - dobrodosli su svi članovi UIR Zagreba željni glume i dobre zabave

- orijentalni terapijski plesovi, četvrtkom od 16,30 do 17,30 sati - osvijestite dijelove tijela kroz vježbe izolacija i statičkih kontrakcija

- pletenje i heklanje, petkom od 10,00 do 12,00 sati - uključite se u radionicu i savladajte osnove ovih korisnih i praktičnih vještina

Svi zainteresirani članovi UIR Zagreba za željenu radionicu mogu javiti kod Anite ili Stanka na tel. (01/4876294), putem e-pošte (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.;
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.) ili osobno u prostorijama UIR Zagreba. Raspored klupskih aktivnosti dostupan je na sljedećoj poveznici: Raspored.

NAPOMENA: za sudjelovanje u svim aktivnostima UIR Zagreba članarina treba biti podmirena za tekuću godinu.

 

 

 

TRAŽE SE VOLONTERI !!! 

 

-  voditelj/voditeljica radionice njemačkog jezika u okviru radionica UIR Zagreba - termin za održavanje radionica dogovorit će se s volonterom, a dinamika održavanja je jednom do dva puta tjedno, ovisno o volji i slobodnom vremenu volontera. Projekt, VCZ 

 voditelj/voditeljica radionice vježbanja u okviru radionica UIR Zagreba - traže se volonteri sa stručnim znanjem vezanim uz bilo kakav oblik vježbanja, a koji bi vodili grupne korektivne vježbe u bazenu i dvorani te grupnu kineziterapiju, no sva znanja vezana uz vježbanje su dobrodošla i otvoreni smo i za nove opcije; prostor za vježbanje i rekviziti su osigurani; termin za održavanje radionica dogovorit će se s volonterom, a dinamika održavanja je jednom do dva puta tjedno, ovisno o volji i slobodnom vremenu volontera. Projekt, VCZ 

Svi zainteresirani za volontiranje mogu se javiti osobno u prostorijama UIR Zagreba, na tel. (01/4876301, 4876294) ili
putem e-pošte (
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.). 


 

 

E-ČITAONICA

U klupskim smo prostorijama za članove UIR Zagreba osigurali računalo s besplatnim pristupom internetu svakog radnog dana, osim četvrtka, u vremenu od 11,00-14,00 sati.

Dođite i uključite se u virtualni svijet – provjerite svoju elektroničku poštu, pročitajte novine, pretražite oglase, uključite se u neku od društvenih mreža, pretražite informacije vama zanimljive tematike ili pak napišite kakav dopis ili pismo...

 

 

 

 

Preventivno-zdravstvena akcija je akcija u okviru koje imate priliku besplatno testirati razine kolesterola, glukoze i triglicerida u krvi te izmjeriti krvni tlak.
Održava se u klupskim prostorijama (ulaz sa dvorišne strane) svakog drugog utorka u vremenu od 08,00-10,00 sati.

Svaki član testiranje može obaviti potpuno besplatno jednim dolaskom u razdoblju od 3 mjeseca.

Datumi održavanja akcije tijekom 2019. godine su kako slijedi: 

travanj: 16. / svibanj: 07. i 21. / lipanj: 04. i 18. / srpanj: 02. 
rujan: 10. i 24. / 
listopad: 15. i 29. / studeni: 12. i 26. / prosinac: 10. i 17.

 

 


FOTOGALERIJA - fotografije s naših događanja, izleta, druženja i mnoštva radionica možete pogledati na našim mrežnim stranicama preko  poveznice: Fotogalerija


VIDEOGALERIJA - video uratke s naših događanja i gostovanja možete pregledati klikom na crveni gumb: Videogalerija

Ovom prilikom zahvaljujemo svima koji naše poveznice za fotogaleriju i videogaleriju, kao i ostale informacije, dijele sa svojim obiteljima, prijateljima i poznanicima jer na taj način zajednički jačamo svijest o našem postojanju i aktivnom životu, ne samo naših najmilijih, već i šire javnosti ! ZAJEDNO SMO JAČI !

 

   ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~     ~~~~~~

tlakI ne zaboravite ! Svakim radnim danom, individualno tijekom cijelog dana, možete koristiti kardio sprave te izmjeriti krvni tlak.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sve su aktivnosti za članove UIR Zagreba besplatne.

 

 

Dio aktivnosti UIR Zagreba sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku 
u okviru trogodišnjeg programa "Ars longa, vita brevis". 

 

 

 
  Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške 
  Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge

 

 

 

 

 

 

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok