Memorijal Marije Topić

Indeks Članka

 

Marija Topić izabrana je za predsjednicu Udruge invalida rada Zagreba 2000. godine i kroz 14 godina predsjednikovanja uspjela je udrugu od 1.000 članova stvoriti udrugom od 10.000 članova. Uspjela je to zahvaljujući svom entuzijazmu, razumijevanju problema i potreba članova. Tražila je u društvu da uvijek budemo uključeni u rasprave o propisima kojima su se regulirala prava osoba s invaliditetom i pri tome se držala principa "O NAMA S NAMA".

U čast i spomen dugogodišnje predsjednice UIR Zagreba osmislili smo MEMORIJAL MARIJE TOPIĆ
koji organiziramo svake godine u mjesecu svibnju, mjesecu u kojem nas je nenadano napustila.

 

 

 

 

6. MEMORIJAL MARIJE TOPIĆ

Stara poslovica kaže da ljudi nestanu onda kada ih se prestanemo sjećati. Zahvaljujući brojnim životima koje je svojom odlučnošću i požrtvovnošću dotakla, sigurni smo da će sjećanje na gđu Mariju Topić, a time i njezin život, trajati vječno. Marija Topić bila je predsjednica Udruge invalida rada Zagreba (UIR Zagreba) s najdužim mandatom od svih predsjednika tijekom tada gotovo polustoljetne povijesti odnosno punih četrnaest godina, sve do svoje prerane smrti 2013. godine. Upravo u spomen na život te iznimne osobe UIR Zagreba će i ove godine organizirati tradicionalnu sportsko-kulturnu manifestaciju 6. Memorijal Marije Topić.

Sam program manifestacije u skladu je s duhom gđe Marije koja je istinski uživala u okruženju mnoštva ljudi. Tako ćete u prvom, sportskom dijelu manifestacije, imati priliku iskazati svoju snagu, spremnost i natjecateljski duh u okviru sedam sportskih aktivnosti: belot, šah, pikado, igru nabaci krug, stolni tenis, viseću kuglanu i streljaštvo. Sportski dio programa pratit će kulturno-zabavni dio s proglašenjem rezultata i podjelom zasluženih odličja te domjenkom i glazbom.

Svaka zainteresirana udruga invalida rada u Republici Hrvatskoj samostalno će u svojim prostorijama provesti prednatjecanja počevši od 5. travnja 2019. godine dok će se finalna natjecanja održati u Zagrebu, na RŠC Jarun, u subotu, 11. svibnja 2019. godine, na samu obljetnicu preranog odlaska drage nam Marije Topić. Sva će se finalna natjecanja organizirati u okviru RŠC Jarun, na otoku Trešnjevka, izuzev streljaštva koje će se odviti u zračnoj streljani Streljačkog kluba Kustošija.

 

S osobitim zadovoljstvom i velikom čašću, pozivamo vas da nam se pridružite povodom 6. Memorijala Marije Topić uključivanjem u neku od sedam sportskih aktivnosti. Raspored prijava i datuma održavanja prednatjecanja za članove UIR Zagreba možete pronaći klikom na crveni gumb: Prednatjecanja

Propozicije prema kojima će se odvijati sva natjecanja možete pronaći klikom na crveni gumb: Propozicije

Rezultate prednatjecanja članova UIR Zagreba možete pronaći klikom na crveni gumb: Rezultati

Fotografije s prednatjecanja možete pronaći u našoj fotogaleriji: Fotogalerija.

Važni datumi

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok