• Glasilo invalida rada (GIR)

  Glasilo invalida rada (GIR)

  Novo izdanje Glasila invalida rada (GIR) 48 možete pročitati ili preuzeti osobno u prostorijama Udruge u radno vrijeme ili s naše stranice: GIR

 • Stimulacija

  Stimulacija

  Idemo dalje !!!

  Uključite se u stimulacijske aktivnosti UČI I OSVOJI i UČLANI NOVOG ČLANA, obnovite svoja znanja, naučite štogod novo, promovirajte Udrugu i pritom osvojite vrijedne nagrade. Opširnije.

 • Rekreativno-zdravstveni program

  Rekreativno-zdravstveni program

  U 2019. godini nastavljamo suradnju sa sve tri Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju: Varaždinske toplice, Daruvarske toplice i Thalassotherapia Crikvenica. Opširnije.

 • I mi smo zvijezde

  I mi smo zvijezde

  Četvrtu godinu zaredom organiziramo besplatnu kulturno-zabavnu manifestacija
  I MI SMO ZVIJEZDE
  , ove godine u tri grada - Zagrebu, Zaprešiću i Velikoj Gorici. Datume i lokacije provjerite klikom na sljedeću poveznicu: Detaljnije.

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

sat                        info7                         druzenje17
Radno vrijeme                    
Kako postati član                        Mogućnosti članstva

Osvrt, Slavonija

Izlet u Slavoniju

Zlatna Slavonija, 4. i 5.1o.2014. godine, bio je naš zajednički izlet sa UIR Zagreba - nezaboravno i naporno.

Kao i uvijek, sastanak je bio kod KD Vatroslav Lisinski u 6.45 sati. Krenuli smo na vrijeme, u 7 sati. Putovanje je bilo ugodno, vrijeme podnošljivo i u ranim jutarnjim satima došli smo u Kopački rit. Oko 12 sati uslijedila je vožnja brodom koja je trajala jedan sat. Potom smo pošli smo u razgled Kopačkog rita gdje smo u dvorcu pogledali film i upoznali se sa prirodom toga rita koji je ogroman. Razgled je trajao tri sata.

Slijedeća pauza bio je Osijek, grad u istočnoj Slavoniji, smješten u ravnici na desnoj obali Drave. Kada smo izašli iz autobusa, napala nas je invazija komaraca - bilo je nepodnošljivo. Namazali smo se autanom prije toga, ali nije mnogo pomoglo. Razgledali smo grad, katedralu, kazalište - gdje je upravo bilo najavljeno da će se davati opera La Boem. Razgledali smo i ostale barokne zgrade i crkvu franjevaca, kao i tvrđavu Stari grad.

Krenuli smo oko 18,3o sati u prostranstvo Slavonije - Tordinci, Salaš. Tamo je po dolasku ponuđen kratki domjenak, a zatim smo se rasporedili po sobama za noćenje. Potom je uslijedila večera u 2o sati. Nakon puno dojmova, umorni smo brzo išli na odmor jer sutra nas je čekao težak dan.

Idući dan, 5.1o.2014. godine, nakon doručka u 7 sati, u 8 sati krenuli smo za Vukovar. Posjetili smo bolnicu koja nas je sve impresionirala, a zatim smo prošetali Vukovarom - dvorac Eltz, zgrade županije i suda, rodna kuća Lavoslava Ružičke, stara barokna jezgra, Spomen dom Ovčara, groblje Domovinskog rata Ovčara. Mnogo za vidjeti u kratko vrijeme, ali vrijeme nas je poslužilo.

Put smo nastavili u Ilok, stari grad - crkva Sv. Kapistrana, dvorac Odescalchi i jasno poznati iločki podrum vina gdje je uz naplatu bio poslužen ručak. Krenuli smo oko 16,3o sati te smo u Đakovo stigli u 18,3o sati, a na zadnju stanicu - u Zagreb, u 22 sata. Veseli i umorni, do slijedećeg putovanja.

Renata Kovačević

Newsletter

logotipHRboja projekti1veci

Udruga invalida rada Zagreba je korisnik institucionalne podrške
Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge.

Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
Ok